Vår metod

 

Vår metod kan enkelt förklaras i tre steg.

 1. Gå ner snabbt i vikt

 2. Upptrappning

 3. Behåll din nya vikt


Steg 1: Gå ner i vikt

Vi anser att viktnedgång ska vara enkelt! Ju enklare du går ner i vikt ju mer sporrad blir du till att ta bra och näringsrika val i framtiden! Du fokusera på att börja äta hälsosam och näringsrik mat efteråt när din målvikt är nådd istället för att fokusera på själva viktnedgången.

Vi har gjort i ordning olika viktnedgångspaket där du har allt du behöver för din trygga viktnedgång. Hemligheten med en effektiv viktnedgång är att få kroppen att bränna dina depåer av fett, istället för kolhydrater som är kroppens vanliga bränsle. Du kanske sedan tidigare har stött på begrepp som keto-diet eller ketos

När du äter färre kolhydrater börjar din kropp använda fett som bränsle. Detta kan sätta kroppen i ett så kallat metabolt tillstånd och det är det som kallas ketos. I detta tillstånd omvandlar levern fett till små bränslemolekyler som kallas ketoner, som hjärnan och andra organ kan använda som energi. Utmaningen för många är att försätta kroppen i ketos - det krävs nämligen att du har stor förståelse för vad du kan och inte kan äta - och i vilka mängder för att kroppen ska må bra. 

Men med våra produkter blir det enkelt! De säkerställer att du får i dig alla viktiga näringsämnen, mineraler och vitaminer du behöver samtidigt som du ligger på ett kaloriunderskott. 

När du följer våra paket äter du endast 800 kalorier per dag, vilket ger dig ett underskott på ca. 1300-1800* kalorier. Det innebär du får i dig 40-55% färre kalorier varje dag jämfört med ett annars normalt kalorieintag. Addera motion och du får en kickstart som ger dig en effektivt och långsiktig viktminskning med rätt förutsättningar till en hälsosam livsstil. *Medelvärde för en kvinna och man mellan 31-60 år är 2100-2600 kalorier per dag

Vi kallar fasen då du byter ut din vanliga kost mot VLCD-produkter för “Helfart”. Med Helfart går du ner mellan 1-4 kg i veckan. Du kan i princip äta Helfart så länge du har överskottsfett på kroppen och så länge du mår bra. Kom ihåg att det är kosten och näringsintaget samt att få in rörelsen i livet efter avslutad Helfart som är den biten du bör arbeta med och inte viktnedgången i sig för att få ett hållbart resultat.


Så funkar Helfart

Vid Helfart så äter du 3 st mål med VLCD varje dag, du får dricka kaffe eller te utan tillsatser och du äter även Omega 3 och Psylliumfröskal. VLCD står för Very Low Calori Diet. Det här innebär att du äter ett lågt intag av kalorier, mellan 600-800 kalorier per dag  under den tiden du vill tappa vikt så att du bildas ketoner i kroppen som bidrar till fettförbränning och inte muskelnedbrytning som den  vanliga “bantarvägen”kan åstadkomma. Här äter du på ett kontrollerat sätt och du slipper tänka på vad som är bra och dåligt för att gå ner i vikt. Du har allt serverat och klart!

Du kan även var trygg med att du får i dig alla nödvändiga vitaminer och mineraler när du äter våra produkter. Det är även viktigt att dricka vatten under Helfart så du rensar ut slaggprodukter och håller igång fettförbränningen. Drick ca 2 liter vatten per dag och du kan med fördel använda dig av naturel Ramlösa/Loka.

Många frågor oss: Hur kan du må så bra med så lite mat som man äter när man äter helfart och VLCD?

Svaret är ketoner som bildas vid nedbrytning av fett när musklernas glykogendepåer / energilager är tömt.

Detta är kroppens eget skydd vid fasta och svält och det ketonerna bidrar till bland annat att:

 • hämma hungerkänslor
 • ge hjärnan den energi den behöver så att den förblir pigg
 • skyddar muskelmassan efter hand från nedbrytning

Exempel på en dag på Helfart:

3 VLCD måltider per dag. Du kan äta dem som frukost,lunch och middag eller dela upp målen på 6 gånger. En måltid per dag kan bytas mot 2 bars. Ät 3 gr Omega 3 på morgonen eller 3 tsk MCT-olja fördelat under dagen 1 tsk psylliumfröskal 3 ggr i samband med måltider eller som mellanmål.

Tips: Rör på dig mycket! Ju mer rörelse ju snabbare kommer du in i ketonfas. Drick även 2 liter vatten under Helfart per dag och hjälp kroppen att rensa ut slaggprodukter och ha igång fettförbränningen. Raska promenader på minst 30 minuter och även göra någon typ av kondition/styrketräning minst 2-3 gånger i veckan för att nå och behålla optimalt resultat.

Steg 2: Upptrappning från Helfart till vanlig hälsosam mat

Tiden efter Helfart är viktig. Att återgå till att äta som du gjort tidigare ger även samma resultat som tidigare. Fortsätt att äta VLCD 3 ggr om dagen med tillägg av lite mat. Öka måltiderna successivt upp till ca 400-500 kcal per dag beroende på om det är fortsatt viktminskning eller att hålla vikten och se till att ha en  bra fördelning mellan protein, kolhydrater och fett. Börja med portioner av ett kaffefats storlek i måltiderna och öka till en assiett och gå sedan upp till en hel tallrik. Vid för snabb upptrappning finns en liten risk för tarmvred. Tips att drick ungefär 1,5-2 liter vatten per dag och röra på dig varje dag med raska promenader på minst 30 minuter och även göra någon typ av kondition/styrketräning minst 2-3 gånger i veckan för att nå och behålla ditt resultat.

Exempel på en dag med upptrappning:

FRUKOST 

 • Ett hackat kokt ägg blandat med 2 msk Keso, och 1/2 tsk psylliumfröskal. Tips: Klipp gärna i persilja, gräslök och annat kryddgrönt och sallad. Blanda i 1 tsk lax-, stenbits- eller löjrom. 
 • 1/2 tsk psylliumfröskal 

MELLANMÅL 

 • 1 VLCD – shake eller soppa. 

LUNCH 

 • Ett kaffefat med hälften proteinvara och hälften vattenrika grönsaker 
 • Måltidsförslag: 50 gr kokt fisk 
 • Halva kaffefatet med vattenrika grönsaker och 1 msk MCT-olja/extra virgin Olivolja 

MELLANMÅL 

 • 1 VLCD – shake eller soppa. 

MIDDAG 

 • Ett kaffefat med hälften proteinvara och hälften vattenrika grönsaker 
 • Måltidsförslag: 50 gr kycklingfilé 
 • Halva kaffefatet med vattenrika grönsaker 1 msk MCT-olja/extra virgin olivolja 
 •  3 g Omega 3 kapslar 

KVÄLLSMÅL 

 • 1 VLCD – shake eller soppa. 

DAG 2-3 

 • Lika som dag ett. Öka nu portionerna till en assietts storlek. Proteinet ökas till 80 gr eller 1,5 dl Keso 
 • DAG 4-7 
 • Öka successivt upp till normal storlek tallrik storlek

 

Steg 3: Behåll vikten

Ju mer energi du äter ju mer energi behöver du göra av med för att både behålla vikten men även för att kunna gå ner i vikt. Ger du din kropp mer energi än vad den gör av med vare sig det är av sund bra mat eller av skräpmat så kommer överskottsenergin att sätta sig som fett på din kropp. I långa loppet kan överskottsfett leda till inflammationer och ohälsa. För att få bukt på detta så är den enklaste vägen att börja röra sig mer och minska på energiintaget. Tips är att äta kvalitativt protein som din egen knytnäve i storlek på din lunch och middags tallrik och sen lägga till kolhydrater i  samma storlek av grövre sort för att behålla ett jämnt blodsocker så du undviker sötsug. Lägg även till fett i storleken av din tumme av bra kvalitet , vår MCT-olja är positiv att använda i exempelvis dressing på din sallad till maten. Vattenrika grönsaker och sallad av olika slag kan du äta mycket av, det är både näringsrikt och hjälper dig till mättnad utan att tillföra onödiga överskottskalorier


Vad är då Ketoner?

Ketoner är enkelt förklarat en nedbrytningsprodukt av fett. Dem skyddar muskelmassan när kroppen inte har tillgång till energi eller när muskelcellerna är tömda på sitt glykogenlager alltså sitt energilager. Ketonerna ger dig också ökad känsla av pigghet och dämpar hungerkänslorna och minskar dessutom sötsug. Det här är en överlevnadsmekanism i oss människor och fullt naturligt då våra kroppar är gjorda för att klara sig utan mat under en tid. För att då få den energin som behövs bildas ketoner.