FRÅGOR OCH SVAR

Du blandar våra smoothies i en shaker med kallt vatten eller med en mixerstav. Tillsätt 1 dl kallt vatten, sedan pulvret och skaka. Därefter tillsätter du resterande vattenmängd och skakar ihop smoothien.

Koka upp vatten och rör ner lite av pulvret i taget  till önskad tjocklek, alternativt blanda med kallt vatten och micra efteråt.

Tillaga i mikrovågsugn enligt anvisningar på förpackningen eller  koka upp under omrörning i kastrull och låt sedan sjuda tills önskad konsistens. Rör om då och då.

Blanda påsens innehåll med 1 dl varmt vatten, i en shaker eller med en mixerstav. Därefter tillsätter du resterande vattenmängd och blandar ihop.

Du kan krydda alla våra produkter med så kallade rena kryddor så som salt, peppar, chili, ingefära, kanel, kardemumma mm.

Våra Anew mealbars fungerar utmärkt som ett komplett mellanmål vid en hälsosam kosthållning . De är fulla med vitaminer och mineraler, bra proteiner och fetter.

Våra proteinpulver passar bra i princip när som helst under dagens lopp. Perfekt direkt efter träning för att fylla på med energi och stimulera muskeltillväxt men också som mellanmål när du vill ha ett högkvalitativt mellanmål som hjälper till att fylla dagens proteinbehov.

Ketoner är en nedbrytningsprodukt av fett. Ketoner skyddar muskelcellerna när det inte finns tillräckligt med energi i kroppen att tillgå. Ketonerna ger dessutom en ökad känsla av pigghet och dämpar  hungerkänslor. Detta inträder efter ca 3-4 dygn vid Helfart.

Vid en säker viktminskning med VLCD Helfart är ketoner ett tecken på att du kommit in i en maximal fettförbränning.

Vid Helfart äter man 3 måltider VLCD per dag. Du lägger också till 3 gram med Omega 3  eller 3 tsk med MCT-olja. Lägg även till Psylliumfröskal så att magen ska fungera, 3 tsk fördelat över dagen, En dag består av 600-800kcal/dag och alla nödvändiga vitaminer och mineraler i rätt balans. Efter 2-3 dygn bildas ketoner som hjälper och skyddar kroppen och ser till att hjärnan får energi.

För att du ska må så bra som möjligt när du äter Helfart,  är det viktigt att dricka ordentligt med vatten. Vätskebehovet varierar från person till person och från dag till dag och beroende på aktivitetsnivå. Ett mått till en normalstor vuxen person är att dricka ca 2 liter vatten/dag, fördela intaget jämnt över dagen. 

I vissa fall och i vissa situationer kan man behöva dricka mer. Under fysisk träning exempelvis ökar vätske- och salt förlusterna ytterligare. Det kan med fördel kompenseras med mineralvatten som, förutom vatten, innehåller salter. Det går även bra att använda lite bergsalt eller havssalt i vattnet för att få tillbaka vätskebalansen.

Huvudvärk kan uppstå när du ändrar din kost på ett sådant sätt att du tar bort mycket av kolhydrater i kosten. Du kan se det som en avgiftningsprocess. Det kan också vara att du behöver tillföra mer vätska eller tillsätta lite extra salt. Det kan du enkelt  göra med en liten nypa salt i ditt glas vatten eller med naturellt mineralvatten.

Vatten är viktigt för att undvika huvudvärk och för att skölja igenom slaggprodukter i kroppen. Vid helfart drick ca 2 liter vatten utöver vattnet i produkterna och vid fysisk ansträngning kan behovet av vattnet öka ytterligare.

Svaret är ketoner som ger dig pigghet och på ett effektivt sätt skyddar muskelmassan mot nedbrytning och tar sin energi från det inlagrade energilagret i dina muskelceller och sedan när det är uttömt från fettlagret på kroppen.

Våra VLCD produkter kan ses som en multivitamin och multimineral. När du äter 3 st VLCD per dag och tillför 3 gram fettsyror av Omega 3 eller MCT-olja så kan du vara lugn med att du får i dig tillräcklig dagsranson av vitaminer och mineraler.  Står du på någon extra behandling av läkare för någon obalans av vitaminer och mineraler, rådfråga då din läkare.